Overweeg jij een Webasto laadpaal te installeren? Dat is een goed plan, want tegenwoordig lijkt alles duurder te worden, een feit dat je waarschijnlijk niet is ontgaan. Naast dat bijvoorbeeld je kleding een duurdere prijs heeft gekregen worden ook de boodschappen en vaste lasten duurder.
Een niet zo prettig gegeven, maar helaas iets waar jij als consument niks aan kan doen. En naast dat deze middelen in prijs zijn gestegen is de prijs voor bijvoorbeeld benzine ook ontzettend toegenomen.
Zo gaat menig mens al tanken in Duitsland als ze de kans hebben en heeft Nederland één van de hoogste benzineprijzen van heel Europa. Ja, wat moet je dan? Een populair alternatief op dit probleem is de elektrische auto!
Ze zijn energiezuinig en daarnaast ook nog goed voor het milieu. Tegenwoordig zijn de auto’s niet meer weg te denken uit het straatbeeld. En bij een elektrische auto hoort natuurlijk een Webasto laadpaal. In dit artikel gaan wij specifiek inzoomen op de laadpalen van dit merk.
Wij zullen je wat vertellen over Webasto zelf, over een webasto laadpaal kopen, de verschillende soorten laadpalen en de webasto laadpaal kosten. Zo weet jij aan het eind van dit artikel precies waar je aan toe bent.
Over Webasto
Allereerst even wat achtergrondinformatie over het merk zelf. Want wie of wat is Webasto nou eigenlijk? Het bedrijf is een wereldwijde partner als het gaat om innovatieve systemen voor vrijwel alle autofabrikanten. Sterker nog, ze behoren zelfs tot de top 100 van beste leveranciers in de automotive industrie.
Zo maken ze niet alleen laadpalen, maar bijvoorbeeld ook dak- en verwarmingssystemen voor elk type voertuig, volledige batterij-systemen en laadoplossingen. Ze zijn dus van alle markten thuis! Ze hebben daarnaast ook een zeer sterke positie op de zogenoemde aftermarket door hun op-maat-gemaakte producten en services.
Het kantoor is gevestigd in het mooie Kampen en ze hebben inmiddels meer dan 10.000 medewerkers! En ook mooi meegenomen: op Trustpilot heeft het bedrijf een score van maar liefst 3,5 uit 5 sterren.
Welke Laadpaal past bij jou?
Webasto laadpaal installeren
En dan een ander belangrijk puntje, namelijk de Webasto laadpaal installeren. Wij kunnen ons voorstellen dat je je misschien afvraagt hoe dit dan in zijn werk gaat. Wij adviseren je om dit werk uit te laten voeren door een professional.
Je betaalt dan misschien wat meer, maar dan weet je wel zéker dat het goed gaat. Een Webasto laadpaal installeren (of iedere andere laadpaal) is namelijk een zeer nauwkeurig en ingewikkeld werkje. Wanneer je dit zelf wil doen kan er nog wel eens wat misgaan.
Wil je toch echt zelf het heft in eigen handen nemen? Dan staan er gelukkig op het internet genoeg goede filmpjes met duidelijke instructies over hoe je dit moet aanpakken. Wij adviseren je deze filmpjes eerst even goed te bekijken voor je dan aan de slag gaat.
Soorten Webasto laadpalen
Zoals met veel producten zo is, heb je ook verschillende soorten webasto laadpalen. Wanneer je dan denkt aan een webasto laadpaal kopen is het wel zo fijn dat je het verschil weet tussen deze soorten.
Zo kan je de laadpaal vinden die perfect bij jou past. Zo hebben de laadpalen verschillende vermogens en eigenschappen. Daarom hebben wij speciaal voor jou de beschikbare modellen van het merk uitgesplitst zodat jij deze makkelijk met elkaar kan vergelijken.
Webasto Pure
Allereerst de Webasto Pure laadpaal. Deze is te koop voor een prima prijsje van ongeveer 600 euro, afhankelijk van eventuele extra functies. Je hebt de optie uit twee verschillende laadsnelheden van 11 kW en 22 Kw, allebei op de 3-fase.
Daarnaast heb je keuze uit een vaste kabel van 4,5 meter of van 7 meter. De montage van de paal kan zowel in de grond als tegen de muur aan. En het is ook fijn: je kan kiezen tussen 1-fase of 3-fase installatie.
Webasto Live
Het tweede beschikbare model van het merk is de Webasto Live laadpaal. Deze is te koop voor een iets duurdere prijs: rond de 1500 euro. Ook hier heb je de keuze tussen een vaste kabel van 4,5 meter en 7 meter.
Tevens kan je kiezen voor een speciale backoffice provider bij deze uitvoering van de laadpaal. Je hebt dan keuze uit E-Flux PLus en E-Flux. Qua installatie kan je ook hier kiezen voor de 1-fase of 3-fase installatie. Het vermogen van de laadpaal is 11 kW.
Webasto laadpaal kosten
Een ander niet geheel onbelangrijk punt om rekening mee te houden zijn de Webasto laadpaal kosten. Want wat ben je nou precies kwijt voor zo’n laadpaal? Zoals bovenstaand te zien is ligt de prijs tussen de 600 en 1500 euro.
Het goedkoopste model is 600 euro, en de duurste 1500 euro. Puntje van aandacht: dit zijn alleen de kosten voor de paal zelf. Je kan hier bovenop nog de installatiekosten verwachten. Deze installatiekosten zijn afhankelijk van verschillende factoren.
Ten eerste is dit afhankelijk van de plek waar je de laadpaal wil hebben. Wanneer je de laadpaal aan de muur wil hebben is dit de goedkoopste optie. Als je toch graag de laadpaal in de grond wil hebben staan ben je hier ook meer geld aan kwijt. Wanneer de grond opengebroken moet worden kost dit je bijvoorbeeld extra.
Bedenk je dus van tevoren goed of je hier het geld voor over hebt of dat je ook tevreden bent met een laadpaal aan de wand (de goedkopere optie).
Webasto laadpaal alternatief
Wij vinden de laadpalen van het bedrijf Webasto het geld dubbel en dwars waard. Echter hoeft dit natuurlijk niet de beste deal te zijn voor jouw persoonlijke situatie. Wist je dat je tot wel honderden euro’s kan besparen door verschillende aanbieders van laadpalen met elkaar te vergelijken?
Wij van 030Laadpaal werken samen met veel verschillende laadpaal specialisten door het hele land. Wanneer je nog twijfelt over je keuze kan je bij ons geheel gratis en vrijblijvend een laadpaal offerte aanvragen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is je gegevens en wensen achterlaten op de website op het daarvoor bestemde formulier.
Je ontvangt dan binnen 24 uur tot maximaal 4 verschillende laadpaal offertes. Zo kan jij je vrijblijvend laten informeren en de verschillende opties met elkaar vergelijken. Op deze manier maak je ongetwijfeld de juiste keuze!