Een Laadpaal iets voor jou?

Ontdek binnen 1 minuut welke laadpaal het beste bij jouw situatie past met onze gratis check!

✔ Gratis & Vrijblijvend

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Merken
 • /
 • MENNEKES Laadpaal Review: Installeren, kosten en informatie

Overweeg jij een MENNEKES Laadpaal aan te schaffen? Goed nieuws! In deze MENNEKES laadpaal review gaan we je meer vertellen over dit merk. 

Zo gaan we je allereerst wat achtergrondinformatie geven over het bedrijf. Daarnaast gaan we ook in op een MENNEKES laadpaal installeren en de verschillende modellen die verkrijgbaar zijn inclusief kenmerken.

Tevens zullen we ook ingaan op de MENNEKES laadpaal kosten zodat jij precies weet waar je aan toe bent.

Welke Laadpaal past bij jou?

 • Vergelijk prijzen van 4 specialisten
 • Bespaar tot 40%
 • Offerte aanvragen zijn gratis en geheel vrijblijvend
 • Lokale specialisten uit jouw eigen regio

Over MENNEKES

Goed, voor je met een bedrijf in zee gaat is een stukje achtergrondinformatie misschien wel op zijn plek. Hierdoor weet je direct met wie je te maken hebt, en dat is natuurlijk wel zo fijn. Het bedrijf MENNEKES werd in 1935 opgericht door Aloys Mennekes. En ja, dat betekent dat het bedrijf ondertussen al meer dan 85 jaar bestaat.


Het begon als een elektrotechnisch bedrijf in zijn ouderlijk huis in Hofolpe. Dit ligt in Duitsland! Over de decennia heen is het kleine elektrotechnische bedrijfje uitgegroeid tot een wereldwijde specialist voor industriële stekkers, contactdozen en stroomverdeling systemen. 


Volgens het bedrijf zijn de medewerkers het geheim achter het succes van het bedrijf. En dat verbaast ons niet, aangezien het bedrijf wereldwijd meer dan 900 medewerkers telt. Dat is niet niks! Tegenwoordig specialiseert het bedrijf zich dus ook in laadpalen. De MENNEKES laadpaal is tegenwoordig ook een bekend begrip geworden. Daarnaast wordt er ook zeer lovend gesproken over het bedrijf op het internet.


Soorten MENNEKES laadpalen

Nu wij je wat voorgeschiedenis hebben gegeven over het bedrijf ben je waarschijnlijk ook wel benieuwd naar de verschillende soorten MENNEKES laadpalen. Het bedrijf biedt namelijk verschillende soorten laadpalen aan, met ieder weer andere eigenschappen en vermogen. 

Dit kan best verwarrend zijn uiteraard. En omdat wij kunnen begrijpen dat je dan door de bomen het bos misschien niet meer ziet hebben wij hieronder de verschillende beschikbare soorten MENNEKES laadpalen op een rijtje gezet. Hierbij noemen we ook direct de MENNEKES laadpaal kosten zodat jij direct weet waar je aan toe bent!

MENNEKES Amtron Compact 

Allereerst de MENNEKES laadpaal Amtron Compact. Deze laadpaal is te koop voor ongeveer 800 euro. Dit maakt het direct ook het goedkoopste model van het bedrijf. De laadpaal kan geïnstalleerd worden aan zowel de muur als in de grond. Daarnaast heb je keuze voor een vermogen tussen de 3,7 KW en 22 KW! Ook kan je met een speciale app inzicht krijgen in je verbruik wanneer je deze laadpaal gebruikt.

MENNEKES Amtron Professional

Een iets duurdere variant MENNEKES laadpaal is de Amtron Professional (+/- 1290 euro). Deze laadpaal kan alleen bevestigd worden aan de muur en komt met een kabelhouder, intern energiemanagement en is daarnaast ook nog geschikt voor ieder voertuig tussen de 3,7 en 22 KW. Ook kan je als extra optie kiezen om de paal te koppelen met een slimme meter voor een meer dynamische aansturing van het laadpunt.

MENNEKES Professional+

Het laatste beschikbare model MENNEKES laadpaal die we bespreken in dit artikel is de Professional + met een prijs van ongeveer 1400 euro. Dit is ook direct het duurste model. Dit model past goed bij bedrijven en leaserijders. De paal is een wll-box met een kabelhouder, intern energiemanagement en is wederom geschikt voor ieder voertuig tussen de 3,7 en 22 KW. Ook is de paal geschikt voor laadmanagement door de communicatie module.

MENNEKES laadpaal kosten

Wij hebben je nu een overzicht gegeven van de verschillende, beschikbare MENNEKES laadpalen. Hierbij hebben wij ook een schatting gegeven van de prijs. Maar voor het gemak willen wij dit nog even herhalen.

De MENNEKES laadpaal kosten liggen gemiddeld tussen de 800 en 1400 euro. Dit zijn direct het duurste en goedkoopste model. De exacte kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren zoals de installatiekosten. 

De installatiekosten worden vaak bovenop de prijs berekend. Hoeveel je exact kwijt bent aan installatiekosten is voornamelijk afhankelijk van de manier van installeren. De MENNEKES laadpaal installeren kan namelijk op twee manieren: in de grond of aan de muur. 

Wanneer je ervoor kiest de laadpaal aan de muur te bevestigen ben je goedkoper uit dan wanneer je eentje in de grond zet. Dit omdat het een veel minder tijdrovend klusje is en de grond niet ‘klaar’ gemaakt hoeft te worden voor de laadpaal. De MENNEKES laadpaal installeren is dus goedkoper aan de muur, dat is toch iets om rekening mee te houden.


MENNEKES laadpalen alternatief

Wil je graag een MENNEKES laadpaal kopen? Of heb je nog twijfels over dingen als de prijs? Dat kan natuurlijk! Gelukkig kunnen wij je helpen eventuele twijfels weg te nemen of je een goed alternatief te bieden. Je kan tot wel honderden euro’s besparen door de verschillende aanbieders van laadpalen te vergelijken.

Echter is dit vergelijken wel een tijdrovend klusje. Daarom kan je bij ons geheel vrijblijvend en gratis een op maat gemaakte offerte aanvragen wanneer je twijfelt over een MENNEKES laadpaal kopen.

>