Ontvang vrijblijvend Laadpaal advies!

 • Ontdek de mogelijkheden in jouw situatie
 • Geheel gratis en vrijblijvend
 • Vergelijk en bespaar tot wel 40%
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Blog
 • /
 • Laadpaal zonder abonnement? De kosten en mogelijkheden!

Ieder jaar stappen er meer consumenten over op een elektrische auto die ze het liefst dagelijks voor de deur kunnen opladen. 

Echter wil lang niet iedereen ergens aan vastzitten; zij willen een laadpaal zonder abonnement. Op deze pagina vertellen we je hoe dat kan, wat de voordelen zijn en eventueel de nadelen.

VERGELIJK GRATIS LAADPAAL OFFERTES

 • Ontvang tot 4 offertes op maat
 • GRATIS en vrijblijvend
 • Bespaar tot 40%

Waarom werken sommige fabrikanten niet zonder abonnement?

Als je op deze pagina terecht bent gekomen dan is dat waarschijnlijk omdat je erachter bent gekomen dat bepaalde laadpaal merken enkel werken met een maandabonnement. 

De reden dat fabrikanten dit doen is, omdat je hiermee voor een langere periode klant blijft en zij naast de eenmalige aanschaf- en installatiekosten ook maandelijks nog aan je kunnen verdienen.

Gelukkig zijn er ook genoeg merken en installateurs die WEL een laadpaal zonder abonnement aanbieden. Wij vertellen je hier de voordelen van en de nadelen. Wil je de kosten vergelijken van laadpalen zonder maandabonnement? Vul dan je wensen in en ontvang tot maximaal 4 gratis offertes van laadpaal leveranciers in je mailbox. Zij kunnen je vrijblijvend adviseren. 

p.s. Geef in het formulier aan dat je geïnteresseerd bent in een oplaadpunt zonder abonnement

Voordelen en nadelen van een laadpaal zonder abonnement

Hieronder zie je een overzicht van de voordelen en nadelen van laden zonder abonnement.

Voordelen

 • Geen maandelijkse kosten: Zonder abonnement begin je elke maand op 0. Je hebt geen terugkerende kosten die je hoe dan ook moet betalen, zelfs als je op vakantie bent en geen gebruik maakt van je eigen laadpaal voor thuis
 • Betaal alleen voor wat je gebruikt: Heel simpel, je betaalt enkel voor het daadwerkelijke gebruik. Stel je zou de laadpaal een maand lang niet gebruiken, dan wil je ook nergens voor te hoeven betalen. Bij een abonnement heb je alsnog een (kleine) kostenpost.
 • Vaste stroomprijs: Als je kiest voor een laadpaal zonder abonnement dan weet je altijd waar je aan toe bent. Je betaalt tenslotte dezelfde prijs die je ook thuis betaalt. Zeker wanneer jij een gunstig contract hebt met een energieleverancier is dit het meest gunstig in veel gevallen.

Nadelen

 • Niet automatisch je laadkosten verrekenen: Bij leveranciers waar je wel maandelijkse kosten betaalt, is het vaak mogelijk om gebruik te maken van extra functies zoals het verrekenen van jouw laadkosten met bijvoorbeeld je werkgever. Wanneer je geen abonnement wil heb je deze functie meestal niet. Uiteraard kan je het nog steeds zelf bijhouden in bijvoorbeeld een Excelsheet.
 • Minder inzicht in je oplaadsessies: Wanneer heb je de elektrische auto of hybride auto precies opgeladen en voor hoe lang? Wanneer je een maandabonnement hebt kun je al deze gegevens inzien en anders helaas niet. 

Veelgestelde vragen

Heb ik een laadpaal met abonnement nodig?

Nee, je hebt geen laadpaal abonnement nodig om te kunnen laden. Zonder abonnement kun je ook het verbruik aflezen, maar dan via de laadpaal zelf of een online platform. Een abonnement biedt wel extra gemak zoals inzicht via een app.

Wat zijn de voordelen van een laadpaal met abonnement?

Met een abonnement kun je laadkosten automatisch verrekenen met je werkgever, inzicht krijgen in je laadsessies via een app, en gebruikmaken van extra diensten zoals hulp bij storingen. Dit kan handig zijn als je je laadkosten moet verrekenen of behoefte hebt aan meer gebruiksgemak.

Kan ik zonder abonnement laden bij openbare laadpunten?

Ja, je kunt zonder abonnement laden bij openbare laadpunten. Je betaalt dan per laadsessie zonder maandelijkse kosten. Dit kan een voordelige optie zijn als je niet regelmatig hoeft te laden of je laadkosten niet hoeft te verrekenen.

Is een laadpaal zonder abonnement goedkoper?

Ja, een laadpaal zonder abonnement kan goedkoper zijn omdat je geen maandelijkse kosten hebt. Je betaalt alleen voor de daadwerkelijke laadsessies. Dit kan voordelig zijn als je laadkosten laag zijn of als je de laadpaal niet vaak gebruikt.

Hoe krijg ik inzicht in mijn laadsessies zonder abonnement?

Zonder abonnement kun je het verbruik aflezen via de laadpaal zelf of door gebruik te maken van een online platform. Sommige aanbieders bieden ook apps aan waarmee je zonder abonnement inzicht kunt krijgen in je laadsessies, maar de mogelijkheden kunnen beperkter zijn dan met een abonnement.

>