Een Laadpaal iets voor jou?

Ontdek binnen 1 minuut welke laadpaal het beste bij jouw situatie past met onze gratis check!

✔ Gratis & Vrijblijvend

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Blog
 • /
 • Wat zijn goede laadpaal merken? De Top 6 merken uitgelicht!

Wat zijn goede laadpaal merken? Het is een vraag die anno 2024actueler is dan ooit. Laadpalen groeien snel in populariteit en of het nu voor zakelijk gebruik is of voor thuis: steeds meer mensen kiezen voor een laadpaal.

Niet zo gek overigens, aangezien het hebben van een laadpaal verschillende voordelen biedt, gunstig is voor de portemonnee en je met een laadpaal een steentje bijdraagt aan het milieu. 

Maar hoe kies je nu welke laadpaal merken het beste bij jou passen? Om een antwoord op deze vraag te geven hebben we dit artikel geschreven.

In dit artikel vind je namelijk een overzicht van de best geteste laadpaal merken van dit moment. We hebben deze laadpaal merken op verschillende criteria en beoordeeld en op basis hiervan een top 5 samengesteld. Kortom, als jij op zoek bent naar het beste laadpaal merk dan zit je hier goed!


Top 5 Laadpaal merken voor thuis

Newmotion logo

Beste Getest
1. NewMotion Pure 
Ontzettend goede laadsnelheid

Beste Slimme laadpaal merk
2. Evbox
Goede prijs / kwaliteit en uniek design

Beste goedkope laadpaal merk:
3. Zappi / Myenergie
Goede prijs / kwaliteit en uniek design

Beste Laadpaal thuis met zonnepanelen
4. Webasto
Ideaal met zonnepanelen


5. Alfen
Gemakkelijk en snel je auto opladen met zonne energie

Beste Betaalbaar laadpaal merk
6. Mennekes
Goede garantievoorwaarden

Laadpaal voor thuis vergelijken?

Wist je dat dezelfde laadpaal, inclusief installatie, verschillende kosten kan meebrengen afhankelijk van de aanbieder waar je deze aanschaft? Een laadpaal voor thuis vergelijken, voordat je tot aankoop over gaat, is dan ook een verstandige keuze.  Door te vergelijken krijg je gemakkelijk inzicht in de verschillende mogelijkheden en weet je zeker dat je niet te veel betaalt. Maak gebruik van ons formulier ontvang je maximaal 4 prijsopgaven van specialisten. Zo kies je zeker weten de beste laadpaal voor thuis!

 • Vergelijk prijzen van 4 specialisten
 • Bespaar tot 40%
 • Offerte aanvragen zijn gratis en geheel vrijblijvend
 • Lokale specialisten uit jouw eigen regio

Welke laadpaal merken zijn er?

Goed, inmiddels weet je al flink wat van laadpalen af. Tijd om over te gaan naar het leukste gedeelte van dit artikel. In onderstaande sectie zullen wij een overzicht opstellen waarbij we de beste laadpaal merken in 2024 op een rijtje zetten.

We hebben deze lijst samengesteld op verschillende criteria. Zo hebben we gekeken naar de algehele ervaringen van andere consumenten, de prijs / kwaliteit, het productaanbod en natuurlijk de type aansluitingen die het merk aanbiedt.

Kortom, lees gauw verder om de beste laadpaal merken van 2024 te ontdekken.

1. NewMotion

Newmotion logo

9.6

Eindbeoordeling

Rendement

9.1

Garantie

9.8

Prijs / kwaliteit

9.2

Het eerste merk dat we bespreken in dit artikel is NewMotion. Deze laadpalen staan onder andere bekend om de laadsnelheden: deze kunnen oplopen tot maar liefst 22 kW! Dat is niet niks natuurlijk. Daarnaast heb je ook 2 jaar standaard garantie op alle NewMotion laadpalen.

De prijs van de Newmotion laadpalen is uiteraard afhankelijk van het model. Zo is het goedkoopste model, de NewMotion Home standard, te koop voor rond de 649 euro. Het duurste model van NewMotion kost 2689 euro. Daar zit dus een aardig verschil tussen.

Voordelen NewMotion

 • NewMotion heeft ongekend goede laadsnelheden
 • Goede standaard garantie

Nadelen NewMotion

 • Prijs is aan de hoge kant

2. EVbox

9.5

Eindbeoordeling

Rendement

9.1

Garantie

9.8

Prijs / kwaliteit

9.2

De Evbox laadpalen zijn geschikt voor zowel particulier als zakelijk gebruik. Hierin heb je ook verschillende modellen te koop. Zo heb je de EVbox Elvi voor particulier gebruik. Deze laadpaal kost ongeveer 749 euro. Dit is dan met losse kabel. Met vaste kabel is dit 899 euro.

Wanneer je op zoek bent naar goede zakelijke laadpalen heeft EVbox ook meer dan genoeg keuze. Zo heb je het businessline model laadpaal die te koop is voor ongeveer 1399 euro.

Voordelen NewMotion

 • Laag ins
 • Goede standaard garantie

Nadelen NewMotion

 • Weinig verschillendemodellen

3. Zappi / MyEnergi

8.7

Eindbeoordeling

Rendement

8.1

Garantie

8.3

Prijs / kwaliteit

8.9

En dan de Zappi / MyEnergi laadpalen. Deze zijn van dezelfde fabrikant. Je kan hierbij kiezen voor zowel paalmontage (vloermontage) als wandmontage. De laadsnelheid van deze laadpalen loopt aardig uiteen. Want de snelheid zit tussen de 7.4 kW en 22 Kw.

Ook hierbij heb je dus de keuze uit verschillende modellen. De prijs start vanaf ongeveer 900 euro en kan nog wel wat oplopen. Op het YouTube kanaal van MyEnergi staan overigens ook handige instructiefilmpjes.

Voordelen Zappi

 • Goede prijs / kwaliteit
 • Prima rendement

Nadelen Zappi

 • Kleiner aanbod dan andere merken

4. Webasto

9.6

Eindbeoordeling

Rendement

9.1

Garantie

9.8

Prijs / kwaliteit

9.2

Een van de meest bekende laadpaal merken is misschien wel Webasto. Dit merk staat bekend om twee modellen laadpalen: de Webasto Pure en de Webasto Live. 

Wij lichten deze beide even kort toe. De Webasto Pure laadpaal is het goedkoopste model en is te koop voor een prijs rond de 600 euro. Je kan kiezen uit twee laadsnelheden: 11 kW en 22 Kw. Het andere model is de Webasto Live. Deze is te koop voor een prijs rond de 1500 euro en is ook goed te gebruiken voor zakelijk gebruik.

Voordelen Webasto

 • Goede prijs / kwaliteit
 • Dit merk biedt ook goede laadpalen voor zakelijk gebruik

Nadelen Webasto

 • Geen

5. Alfen 

8.5

Eindbeoordeling

Rendement

8.1

Garantie

8.3

Prijs / kwaliteit

8.2

De Alfen laadpalen zijn tegenwoordig ook erg populair. Je hebt bij dit merk keuze uit veel verschillende modellen. Hierbij zijn ze verkrijgbaar met een 3-fase of 1-fase aansluiting.

Het is dus maar net een beetje waar je voorkeur ligt. Het goedkoopste model van dit merk is ongeveer 700 euro, en het duurste model maar liefst 3000 euro. Hierbij kan je wel genieten van allerlei extra’s: loadbalancing, een betonnen sokkel of zelfs twee auto’s tegelijk opladen.

Voordelen Alfen

 • Gemaakt van massief eikenhout
 • Goed rendement

Nadelen Alfen

 • Geen

6. MENNEKES

8.5

Eindbeoordeling

Rendement

8.1

Garantie

8.3

Prijs / kwaliteit

8.2

Het laatste laadpalen merk dat wij in dit artikel willen aankaarten is het merk MENNEKES. Ook dit bedrijf biedt verschillende modellen laadpalen aan. Zo heb je bijvoorbeeld de MENNEKES Amtron Compact. Dit is het goedkoopste model (800 euro ongeveer). 

Deze heeft een vermogen tussen de 3,7 kW en 22 kW. Het duurste model is de MENNEKES Professional+. Deze is te koop voor rond de 1400 euro en past goed bij bedrijven/leaserijders. 

Voordelen Mennekes

 • Goede garantie voorwaarden
 • Goed rendement

Nadelen Mennekes

 • Prijs is aan de hoge kant

Hoeveel soorten laadpalen merken hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10  laadpalen merken vergeleken op diverse criteria. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de  laadpalen merken op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste laadpaal merken is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

>