Een laadpaal nodig? Vergelijk en bespaar!

  • Ontdek de mogelijkheden in jouw situatie
  • Ontvang vrijblijvend tot 4 offertes op maat
  • Vergelijk de kosten en bespaar tot wel 40%
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Wat kost een laadpaal voor thuis?

Benzine is duur en zal de komende jaren alleen maar duurder worden. De kosten voor een laadpaal thuis zijn dan ook snel terugverdiend. Zeker als je bedenkt dat de overheid vervuilende auto’s extra wil gaan belasten door middel van rekeningrijden. In dit artikel vertellen we je alles over de prijs van een laadpalen en beantwoorden we de vraag “Wat kost een laadpaal voor thuis?”.

Overzicht kosten laadpaal voor thuis

Onderstaand vind je een overzicht van de gemiddelde laadpaal kosten voor huis. Let op: dit zijn gemiddelde en kan per situatie verschillen. 

Kosten

Euro

Aanschaf

€ 600,- / 1200,-

Installatie

€ 300,- / 530,-

Abonnement

€ 7,- / 10,- per maand

* De prijs voor een laadpaal is afhankelijk van het specifieke model en de installatie. Wij raden aan om kosten te vergelijken via ons formulier.

Kosten laadpaal thuis

Het is goed om te weten dat er 4 soorten kosten laadpaal thuis zijn wanneer je een laadstation laat installeren. Namelijk de kosten van de laadpaal zelf, de installatie kosten en in sommige gevallen de maandelijkse abonnementskosten. Niet ieder laadpaal merk werkt aan de hand van een abonnement. Tot slot hebben we ook nog de kosten voor het opladen.

Aanschaf laadstation

Het kopen van een laadstation is de grootste kostenpost van een eigen laadpaal. De meeste instapmodellen kosten ongeveer €600 - €700. Wanneer je behoefte hebt aan extra slimme functies dan kan dit oplopen tot een prijs van 1200 euro. De exacte kosten voor een laadpaal thuis zijn afhankelijk van hoe snel je jouw auto wil opladen en of je bijvoorbeeld wil dat deze werkt met gezichtsherkenning.

Installatiekosten laadpaal thuis

Misschien ben je in de veronderstelling dat een laadpaal installeren slechts een kwestie is van een stekker in het stopcontact stoppen. Helaas is dit niet het geval. Er komt bijna altijd wel meer bij kijken. Voor de meeste nieuwere auto’s heb je bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting nodig. Hiervoor dient je meterkast te worden aangepast en dat moet worden gedaan door de installateur. 

Ook komen er in sommige gevallen extra werkzaamheden bij kijken. De meeste consumenten willen geen dikke lelijke stroomkabel door de tuin of over de oprit hebben. Deze wordt dan ook vaak onder de grond verwerkt waardoor de straat moet worden opengebroken.

Schrik echter niet, deze werkzaamheden klinken heel ingewikkeld, maar zijn vaak relatief snel gedaan. In de meeste situaties liggen de installatiekosten van een laadpaal tussen de 300 en 530 euro.

Wil je deskundig advies ontvangen en tegelijkertijd de kosten vergelijken? Vul dan ons formulier aan onderaan de pagina en ontvang de prijs van 3 verschillende installateurs in jouw regio.

Maandelijkse kosten laadpaal thuis

Waarom moet ik abonnementskosten betalen? Nou, het is zo dat niet alle merken werken met maandelijkse kosten laadpaal thuis. Echter werken verschillende laadpalen wel met een maandabonnement. In ruil voor meestal ongeveer een tientje per maand krijg je makkelijk inzicht in je laadgedrag en kun je gebruik maken van bepaalde slimme features.

Laadkosten

Tot slot de laadkosten zelf. Afhankelijk van welke energieleverancier je hebt, en welk tarief jij hebt afgesproken in je contract betaal je tussen de 0,23 en 0,37 euro per kWh. Uitgaande van een elektrische auto met een accu van 60 kWh betaal je tussen de 13,8 euro en 22,2 euro per oplaadbeurt.

Elektrisch vs Benzine

Uit onderzoek is gebleken dat de gemiddelde automobilist bijna 1500 euro per jaar uitspaart door elektrisch te rijden. De prijs van een laadpaal thuis heb je dan ook binnen 12 maanden terugverdiend!


Laadpaal installeren kosten

Hopelijk hebben we je kunnen voorzien van alle benodigde informatie. Als het goed is heb je nu een goede indicatie van de kosten van een laadpaal installeren. Wil je nou een prijsopgave op maat ontvangen, zonder verplichtingen of gladde verkooppraatjes? Vul je wensen in bij onderstaand formulier en 030laadpaal.nl zorgt ervoor dat 3 installateurs je een vrijblijvende offerte in de mailbox sturen. Deze ontvang je vaak binnen 24 uur (op werkdagen).


>