Ontvang vrijblijvend Laadpaal advies!

 • Ontdek de mogelijkheden in jouw situatie
 • Geheel gratis en vrijblijvend
 • Vergelijk en bespaar tot wel 40%

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan; de Nederlandse webshopgigant Coolblue is in de laadpalen gestapt. Nadat zij eerder al hun eigen Coolblue Zonnepanelen service hadden opgezet is het nu tijd voor laadpalen voor je elektrische auto.

Wil je weten of het verstandig is om hierop in te gaan of kun je toch beter voor een ander bedrijf kiezen? We schreven een uitgebreide Coolblue Laadpalen review erover!  

Voordat we een conclusie gaan trekken vertellen we je eerst wat over hoe het werkt en wat voor soort laadpalen ze leveren. Ook gaan we dieper in op de Coolblue laadpaal kosten en hoe deze zich verhouden ten opzichte van andere bedrijven.

Vergelijk Palen via 030Laadpaal.nl!

 • Vergelijk prijzen van 4 specialisten
 • Bespaar tot 40%
 • Offerte aanvragen zijn gratis en geheel vrijblijvend
 • Lokale specialisten uit jouw eigen regio

Waarom een laadpaal laten installeren door Coolblue?

Voor we dieper in gaan op de details is het goed om stil te staan waarom je überhaupt een laadpaal bij Coolblue wil aanschaffen?

Wat biedt Coolblue wat andere partijen niet (kunnen) bieden? We hebben dit samengevat in een aantal voordelen en nadelen.

Voordelen
 • Eigen service, eigen installateurs. In tegenstelling tot wat andere grote partijen doen, zijn de monteurs, adviseurs en laadpaal installateurs ook echt in dienst bij Coolblue. Je kan dus niet met schimmige partijen in aanraking komen.
 • Goede service zoals je dat gewend bent van Coolblue. Oftewel; alles met een glimlach 😉
Nadelen
 • Beperkt aanbod (slechts 2 merken laadpalen). Als consument wil je iets meer keuze hebben, omdat er wellicht merken en modellen zijn die beter aansluiten op jouw wensen.
 • De kosten bij sommige aanbieders en installateurs zijn lager, waardoor je goedkoper uit bent.

Coolblue laadpaal installeren

Wij raden altijd aan om een aantal verschillende laadpaal offertes te vergelijken. Dit zorgt ervoor dat je de aanpak van meerdere specialisten kunt inzien, maar ook de eventuele verschillen in prijzen en kosten. Want, waarom zou je meer betalen bij de ene partij voor hetzelfde product?

Wil je ook tot wel 36% besparen op de kosten? Vraag dan vrijblijvend tot 4 verschillende prijsopgaven op!

Besluit je daarnaast om ook een laadpaal aanvraag bij Coolblue te doen? Dan vertellen we je graag hoe dat werkt.

1. Laadpaal online aanvragen
In je aanvraag vul je, net als bij ons formulier, een aantal gegevens in. Naast je NAW-gegegevens kun je hier alvast aangeven wat voor elektrische auto je hebt. Dit zorgt ervoor dat de adviseur je beter kan adviseren.

2. Telefonisch advies
Binnen 48 uur nadat je jouw aanvraag hebt ingediend zal een laadpaal specialist van Coolblue jou bellen met een aantal vervolgvragen. In dit gesprek zal de medewerker in kaart brengen wat er moet gebeuren om de installatie te doen. Dient er alleen een extra meterkast aansluiting te moeten worden gemaakt of moeten er kabels onder de straat worden neergelegd?

3. Prijsvoorstel
Je ontvangt na het gesprek een op maat gemaakt prijsvoorstel. Wees je ervan bewust dat dit, net als wanneer je offertes via ons opvraagt, volledig vrijblijvend is. Je bent niet verplicht om erop in te gaan.

4. Afspraak maken
Als je besluit om in te willen gaan op de prijsopgave voor je Coolblue laadpalen laat je dit weten en kun je direct een afspraak maken om de paal te laten plaatsen. 

5. Laden maar
De monteur zal pas vertrekken als alles werkt en naar wens is. Nu ben je helemaal klaar om je auto dagelijks bij je eigen huis of onderneming op te laden!


Coolblue laadpaal kopen?

Een Coolblue laadpaal kopen: we hebben je net uitgelegd hoe het werkt. Nu is het tijd om in te zoomen op de verschillende type laadpalen die zij leveren.

Welke merken laadpalen levert Coolblue? Momenteel bieden ze 2 verschillende merken aan; Alfen en EVbox.

Alfen laadpaal

Alfen laadpalen

Momenteel biedt Alfen 3 verschillende laadpalen aan. De Eve Single S-line, de Eve Single Pro-line en de Twin 4.0 laadzuil. Deze laatste heeft 2 aansluitingen waarmee dus 2 elektrische auto's tegelijkertijd kunnen worden opgeladen.

EVBox laadpaal afb

EVbox laadpalen

Het andere merk waarvan Coolblue laadpalen levert is EVbox. Dit Nederlandse bedrijf is een van de grootste producenten van laadstationss in heel Nederland. Ze hebben twee modellen die ze aanbieden. De Elvi is het instapmodel. Je kunt deze aanschaffen met een losse kabel of een vaste kabel. Het duurdere model is de EVbox businessline. Voor een consument die twee auto's tegelijk wil opladen is de Businessline ook verkrijgbaar met een dubbele aansluiting.

Wat zijn de Coolblue laadpalen kosten?

Voor velen de belangrijkste vraag; wat kost een Coolblue laadpaal? De kosten zijn afhankelijk van het model dat je kiest en hoe ingewikkeld de installatie is. Vooral het laatste kan heel erg verschillen. We communiceren daarom nu alleen de kosten van de laadpaal zelf. Let er op dat de prijzen indicatief zijn omdat deze regelmatig kunnen veranderen. Wij houden deze pagina wekelijks bij om je van de meest up-to-date informatie te voorzien.

Model laadpaal

Prijs

Alfen Eve Single S-line

€ 850

Alfen Eve Single Pro-line

€ 1.440

Alfen Eve Double Pro-line

€ 3.350

EVbox Elvi

€ 700

EVbox Businessline

€ 2.499

Coolblue laadpas

Naast laadpalen kun je bij Coolblue ook een laadpas aanvragen. Je kunt een Coolblue laadpas abonnement nemen of enkel de losse laadpas. Het voordeel van een Coolblue laadpas abonnement is dat je geen starttarief van € 0,35 hoeft te betalen. Iedere Nederlander kan de laadpas aanvragen, ook als je geen laadpas bij Coolblue hebt aangeschaft. 

Besparen op de kosten?

Coolblue is niet het enige bedrijf dat laadpalen van Alfen en EVbox levert. Vergelijken is dan ook altijd verstandig. Je wil tenslotte geen kostbare euro's laten liggen. Dat geldt voor zonnepanelen maar ook voor laadpalen.

Op laadpalen kunnen de kosten bij andere aanbieders tot wel €240 schelen. Wij werken met meer dan 30 verschillende laadpaal specialisten door het hele land. Door je wensen in te vullen ontvang je maximaal vier verschillende prijsvoorstellen, inclusief volledige specificatie. Dit is volledig vrijblijvend en gratis uiteraard. 

De laadpaal voorstellen ontvang je binnen 1 werkdag in je eigen mailbox.

>