Tip ons

Elektrische auto gekocht en geen eigen parkeerterrein om een eigen oplaadpaal te realiseren? Tip ons of doe een suggestie voor een openbaar oplaadpunt bij u in de buurt.

Tip ons 

Bekijk alle oplaadpunten
Utrecht schoon en bereikbaar

Het strategisch plan oplaadinfrastructuur 'Utrecht laadt op voor 2030' voorziet in beleid passend bij de ambities uit het coalitieakkoord van gemeente Utrecht om schoon vervoer in de stad optimaal te faciliteren met laadinfrastructuur. Prognoses laten zien dat elektrisch vervoer vanaf 2020 een grote vlucht neemt. In 2025 rijden er 25.000 (21% van totaal) elektrische personenauto’s rond. Voor 2030 worden 55.000 (44%) elektrische voertuigen geprognotiseerd.

De aanleg van voldoende openbare oplaadpunten is onderdeel van het actieplan Schoon Vervoer van de gemeente Utrecht. Met dit actieplan stimuleert de gemeente elektrisch rijden in Utrecht. De oplaadpunten worden geplaatst in de openbare ruimte. Nuon-Heijmans, Pitpoint en LomboXnet realiseren, beheren en onderhouden de oplaadpunten in Utrecht in opdracht van de Gemeente Utrecht.

Gemeente Utrecht breidt het laadpaalnetwerk in de stad uit zodat inwoners op meer plekken hun elektrische auto kunnen opladen. De gemeente stimuleert elektrisch vervoer omdat dit schoner, stiller en energiezuiniger is. We maken in 2019 voor ieder wijk een wijklocatieplan. Meer informatie en planning van iedere wijk volgt spoedig. Meer informatie vindt u op www.utrecht.nl/utrechtelektrisch.


Contact

Na het invullen van dit contactformulier neemt gemeente Utrecht contact met u op.

Telefoon

14 030

 

E-mail

utrechtelektrisch@utrecht.nl  

 

Twitter

@030elektrisch