Een Laadpaal iets voor jou?

Ontdek binnen 1 minuut welke laadpaal het beste bij jouw situatie past met onze gratis check!

✔ Gratis & Vrijblijvend

Best Geteste Laadpas

movemove beste laadpas

MoveMove Laadpas

Als jij op zoek bent naar een goede laadpas hoef je niet verder te zoeken dan de laadpas van MoveMove. In onze laadpassen test kwam deze laadpas namelijk als beste naar voren dankzij een uitstekende prijs (goedkoopste laadpas van Nederland) en gebruiksgemak. Ook betaal je bij deze partij geen transactiekosten.

Je kunt de pas gebruiken om je elektrische auto op te laden, je auto te wassen of te parkeren. Oh ja, en voor we het vergeten, de MoveMove laadpas is ook te gebruiken voor het reizen met het OV. Je ontvangt al je kosten makkelijk uitgesplitst op een maandelijkse factuur. Wanneer je de laadpas niet meer nodig hebt hoef je niet bang te zijn dat je nog door blijft betalen omdat deze maandelijks is op te zeggen! 

Ondanks dat ze al de goedkoopste (en beste) aanbieder zijn mogen we je een extra korting aanbieden.

Heb jij een elektrische of hybride auto? Dan is de kans groot dat je op zoek bent naar de beste laadpas van Nederland!

Wanneer je namelijk een elektrische / hybride auto hebt, dien je deze natuurlijk op te laden. Dit kun je thuis doen, maar het zal ook wel eens voorkomen dat je je auto onderweg op moet laden. Een laadpas biedt hiervoor de ideale uitkomst.

Het kiezen van een goede laadpas is echter moeilijker dan je zou denken. Niet elke laadpas is geschikt voor elk oplaadpunt en bovendien zit er veel prijsverschil in de verschillende laadpassen.

Om je op weg te helpen hebben wij een uitgebreide laadpas test gedaan. We hebben de verschillende aanbieders in Nederland op een rijtje gezet en vervolgens vergeleken.

Hierbij hebben we o.a. gekeken naar de maandelijkste kosten, de kWh prijs, extra's en natuurlijk op hoeveel plekken de laadpassen te gebruiken zijn in Nederland.

Kortom, als jij op zoek bent naar de beste laadpas van 2024 dan is dit artikel voor jou. Lees gauw verder voor onze top 5 beste laadpassen van dit moment!


Top 5 Beste Laadpassen

vandebron

Beste Laadpas met abonnement
2. VandeBron

Beste Laadpas zonder abonnement
2. Coolblue laadpas

Beste Laadpas voor vakantie
4. Plugsurfing laadpas

join bonnet

Beste Laadpas voor snelladen
5. Bonnet 


Waar moet je op letten bij het kopen van een laadpas?

Zoals hierboven al aangegeven is het kopen van een laadpas moeilijker dan je vooraf zou denken. De meeste laadpassen verschillen namelijk relatief veel en er zijn inmiddels steeds meer aanbieders van laadpassen. Hierdoor kan het soms moeilijk zijn om door de bomen het bos te zien.

Om deze reden vind je onderstaand overzicht een aantal belangrijke criteria die je in je achterhoofd moet houden wanneer je de juiste laadpas voor jouw situatie gaat aanschaffen. Onderstaande criteria hebben wij ook gebruikt om de verschillende aanbieders van Laadpassen in Nederland met elkaar te vergelijken.

Laadpas met of zonder abonnement

Laadpassen zijn verkrijgbaar in twee vormen: met abonnement en zonder abonnement. Beide vormen kunnen interessant zijn.

Wanneer kiezen voor een laadpas met abonnement?
Een laadpas met abonnement is vooral interessant als je heel veel onderweg bent en vaak moet opladen. Je betaalt bij een laadpas met abonnement vaak geen starttarief per laadsessie. Uiteraard betaal je wel de gebruikelijke laadkosten per kWh maar doordat het starttarief wegvalt ben je vaak voordeliger uit.

Wanneer kiezen voor een laadpas zonder abonnement?
Wanneer jij je auto niet heel vaak aan een publieke laadpaal hangt dan is een laadpas zonder abonnement vaak voordeliger. In dit geval betaal je natuurlijk wel het starttarief per laadsessie, maar geen vast bedrag per maand.

Kosten van de laadpas

Bij het vergelijken van laadpassen wil je daarnaast altijd goed kijken naar de kosten die in rekening worden gebracht. Hieronder een overzicht van de verschillende kosten.

Aanschaf laadpas
Allereerst zijn er laadpas aanbieders die geld vragen voor de aanschaf van de laadpas. Dit is echter bij de meeste laadpassen niet het geval.

Starttarief
Wanneer je een gratis laadpas hebt dan zie je vaak dat deze een starttarief rekenen. Dit starttarief wordt bij een openbare laadpaal gerekend zodra je de auto gaat opladen. Gemiddeld gezien ligt dit bedrag rond de €0,35.

Vast tarief
Als laatste heb je het vaste tarief. Dit wordt ook wel het kWh-tarief genoemd en komt neer op de prijs die je betaalt per kWh. Dit bedrag ligt gemiddeld tussen de €0,38 - €0,40 per kWh.

Dekking van de laadpas

Een ander belangrijk aspect bij het kiezen van de beste laadpas? De dekking! Je wilt natuurlijk een laadpas hebben die een goede dekking heeft. Ga je ook vaak naar het buitenland? Dan is een Europese laadpas met een goede dekking natuurlijk een must.

Ondersteunt de laadpas snelladen?

Als laatste het is slim om te kijken naar de mogelijkheden op het verschil van snelladen. Niet alle publieke laadpalen bieden deze mogelijkheid aan. Wanneer jij een laadpas hebt die alleen te gebruiken is bij openbare laadpalen zonder snelladen schiet dat natuurlijk niet echt op.

Misschien ook interessant:

Lees ook ons artikel over de beste laadpaal voor thuis


Wat is de beste laadpas van 2024?

Als jij op zoek bent naar de beste laadpas van 2024 dan is het tijd om op te letten. In onderstaande sectie vind je onze top 5 met beste laadpassen van dit moment.

Wij hebben meer dan 10 Nederlandse aanbieders vergeleken op meerdere aspecten. Op basis hiervan hebben alleen de beste verwerkt in dit artikel. Kortom, door te kiezen voor een van onderstaande laadpassen weet je zeker dat je goed zit!

1. MoveMove Laadpas

movemove

9.4

Eindbeoordeling

Mogelijkheden

9.4

Klantenservice

9.2

Kosten

9.8

Wil je ongelimiteerde flexibiliteit, alle mogelijkheden op één pas en alle kosten helder uitgesplitst in een maandelijke BTW factuur? MoveMove heeft de beste laadpas zonder abonnement (maandelijks opzegbaar), en dat ook nog tegen een ontzettend laag tarief! Met €6,95 per maand is dit namelijk de goedkoopste laadpas die er is zonder op kwaliteit of service onder te doen t.o.v. concurrenten

Met deze pas kun je jouw auto opladen, tanken, parkeren en wassen in bijna alle wasstraten. Mocht je jouw auto een keer willen laten staan is het goed om te weten dat je de oplaadpas van MoveMove ook kunt gebruiken om met het Openvaar Vervoer te reizen. Voor geen enkele handeling die je uitvoert worden extra (transactie)kosten in rekening gebracht. Er valt eigenlijk niks negatiefs te vertellen over deze aanbieder.

Met MoveMove kun je terecht bij elke openbare laadpaal in het land. Op wintersport met de auto? Geen paniek, ook in Europa hebben ze een keurige dekking.

Lezers van Top-X ontvangen een EXCLUSIEVE korting waarbij je de laadpas de eerste 3 maanden gratis gebruikt!

Klik op de link om hier automatisch gebruik te maken van je gratis maanden

Voordelen MoveMove Laadpas

 • Goedkoopste laadpas
 • Alles-in-1 (tanken, laden, OV, wassen en parkeren)
 • Zonder abonnement
 • Fijne klantenservice

Nadelen MoveMove Laadpas

 • Geen

2. Vandebron Laadpas

vandebron

8.6

Eindbeoordeling

Mogelijkheden

8.7

Klantenservice

9.2

Kosten

7.7

Als jij op zoek bent naar de beste laadpas met abonnement dan is de Vandebron Laadpas je beste keuze.

Deze pas is vooral interessant als je meer dan 5 keer gebruik maakt van openbare laadpunten per maand. Doordat je namelijk een laadpas met abonnement hebt, komt het starttarief te verdwijnen.

Met de Laadpas van Vandebron kun je opladen bij alle openbare laadpalen in Nederland, verder is de Europese dekking ook ontzettend goed.

Ook kun je bij VandeBron meerdere laadpassen krijgen of een sleutelhanger, is de pas maandelijks opzegbaar en werkt de mobiele app ontzettend goed waardoor je een mooi inzicht hebt in je laadpas kosten.

Ook voor ZZP'ers of MKB'ers is deze laadpas geschikt, je kunt namelijk gemakkelijk een overzicht van alle laadpas kosten aanvragen.

Voordelen Vandebron Laadpas

 • Beste Laadpas met abonnement
 • Geen extra kosten per laadsessie
 • Voordelig maandelijks tarief

Nadelen Vandebron Laadpas

 • Geen

3. Coolblue laadpas

8.6

Eindbeoordeling

Dekking

9.1

Klantenservice

7.7

Kosten

8.5

Zoek jij een laadpas zonder abonnement? Dan is de laadpas van Coolblue een goede optie. Deze laadpas is gratis en wordt binnen 3 dagen geleverd.

Je betaalt dus geen kosten voor het aanvragen van de laadpas en/ of sleutelhanger. Wel betaal je starttarief wanneer je gaat opladen, dit is € 0,35. De laadkosten komen neer op € 0,38 per KwH.

Verder kun je met deze laadpas je elektrische auto opladen bij alle publieke laadpalen in Nederland en daarnaast 300.000 oplaadpunten in Europa.

Ondanks het flinke starttarief zijn dit dus prima laadkosten. Heb jij een laadpas nodig zonder abonnement? Dan is de laadpas van Coolblue zeker een aanrader!

Voordelen Coolblue laadpas

 • Laadpas zonder abonnement: je betaalt geen maandbedrag
 • Vaste kosten geven transparantie en duidelijkheid
 • Goede dekking

Nadelen Coolblue laadpas

 • Duur om te gebruiken in het buitenland
 • Flink starttarief per oplaadbeurt

4. Plugsurfing Laadpas

8.5

Eindbeoordeling

Mogelijkheden

8.5

Klantenservice

8.0

Kosten

9.0

Ben jij van plan op vakantie te gaan met je elektrische auto? Dan wil je natuurlijk een goede laadpas voor op vakantie.

In dit geval is de Plugsurfing laadpas een goede optie. Als je op vakantie gaat wil je natuurlijk een goede dekking hebben in Europa en relatief goedkoop opladen.

Bij Plugsurfing hebben ze een goede Europese dekking, vooral in Scandinavië is het netwerk van openbare laadpunten heel goed.

Verder betaal je voor deze pas geen maandelijkse kosten. Je kunt de pas dus aanvragen voor je vakantie en daarna weer kosteloos opzeggen.

Voordelen Plugsurfing Laadpas

 • Goede Europese dekking
 • Geen maandelijkse kosten

Nadelen Plugsurfing Laadpas

 • Roamingkosten zijn relatief hoog

5. Bonnet Laadpas

join bonnet

8.3

Eindbeoordeling

Mogelijkheden

7.8

Klantenservice

8.7

Kosten

8.1

Maak jij met je elektrische auto vaak gebruik van snelladen? Dan is de Bonnet Laadpas een goede aanbieder voor jou. Met deze laadpas betaal je relatief gezien namelijk het minste voor snelladen.

Dit komt doordat je vooraf kWh kan inkopen. Hierbij heb je de keuze uit 3 verschillende laadbundels: 50 kWh, 100 kWh en 200 kWh.

Deze bundels blijven vervolgens 60 dagen geldig en zorgen ervoor dat je een stuk goedkoper kunt snelladen. Dit maakt het elektrisch rijden natuurlijk een stuk leuker en goedkoper.

Voordelen Bonnet Laadpas

 • Beste laadpas voor snelladen
 • Doordat je groot in kan kopen betaal je relatief weinig voor snelladen

Nadelen Bonnet Laadpas

 • Kosten voor startsessie zijn wat hoger
>