Een Laadpaal iets voor jou?

Ontdek binnen 1 minuut welke laadpaal het beste bij jouw situatie past met onze gratis check!

✔ Gratis & Vrijblijvend

Wat is de beste laadpaal voor thuis? Als jij jezelf deze vraag stelt dan hebben we goed nieuws voor je. In dit artikel vind je namelijk een overzicht van de best geteste laadpalen voor thuis in 2024.

Heb jij een elektrische auto? Dan is het natuurlijk superaantrekkelijk om een eigen laadpaal op je terrein te installeren. Op deze manier kun je je auto lekker dicht bij te parkeren en kan je auto elke dag mooi aan de oplader.

Het kopen van een goede laadpaal voor thuis kan echter best een opgave zijn. Er zijn veel verschillende soorten laadpalen en het aantal laadpaal merken schiet de afgelopen tijd ook flink omhoog.

Om je op weg te helpen hebben wij een ultieme laadpaal test gedaan. Hierin hebben we gekeken naar de allerbeste laadpalen voor thuis. We hebben hiervoor het hele internet afgezocht op zoek naar de beste laadpalen. Deze hebben we vervolgens beoordeeld op meerdere criteria.

Ook leggen we je uit hoe je een goede laadpaal kiest en waar je op moet letten. Benieuwd naar de testresultaten? Lees dan gauw verder!

Top 5 Beste Laadpalen voor thuis

Beste koop laadpaal voor thuis:
1. Wallbox  
Meest verkocht en compact formaat

Beste goedkope laadpaal thuis:
2. Webasto Pure 
Goede prijs / kwaliteit en uniek design

Beste Slimme laadpaal:
3. Ease Home
Past zich automatisch aan auto

Beste Laadpaal thuis met zonnepanelen
4. Zappi V2
Gemakkelijk en snel je auto opladen met zonne energie

Beste luxe laadpaal
5. Luxe laadpaal van hout 
Gemaakt van massief eikenhout

Laadpaal voor thuis vergelijken?

Wist je dat dezelfde laadpaal, inclusief installatie, verschillende kosten kan meebrengen afhankelijk van de aanbieder waar je deze aanschaft? Een laadpaal voor thuis vergelijken, voordat je tot aankoop over gaat, is dan ook een verstandige keuze.  

Door te vergelijken krijg je gemakkelijk inzicht in de verschillende mogelijkheden en weet je zeker dat je niet te veel betaalt. Maak gebruik van ons formulier ontvang je maximaal 4 prijsopgaven van specialisten. Zo kies je zeker weten de beste laadpaal voor thuis!

 • Vergelijk prijzen van 4 specialisten
 • Bespaar tot 40%
 • Offerte aanvragen zijn gratis en geheel vrijblijvend
 • Lokale specialisten uit jouw eigen regio

Wat kost een laadpaal voor thuis?

Gemiddeld kost een laadpaal voor thuis tussen de € 550,- en € 1200,-. Deze kosten kunnen flink verschillen per aanbieder. In veel gevallen verdien je de investering van een laadpaal voor thuis binnen 15.000 km terug, dit is in veel gevallen al binnen een jaar. Wel is het aan te raden om altijd meerdere offertes te vergelijken. Gemiddeld bespaar je hier veel geld mee en je kunt direct de goedkoopste laadpaal voor thuis hierop selecteren.


Wat is de beste laadpaal voor thuis in 2024?

Inmiddels weet je al redelijk veel over het kopen van de beste laadpaal voor thuis maar welke laadpaal voor thuis is nu het beste? In onderstaande sectie geven we antwoord op deze vraag.

Zoals we in het begin van dit artikel al zeiden hebben wij meerdere laadpalen voor thuis met elkaar vergeleken. Op basis hiervan hebben we een ultieme top 5 gemaakt met de 5 beste opties van het moment.

We hebben hierbij onderscheid gemaakt tussen verschillende categorieën. Kijk goed welke categorie bij jou van toepassing is om de beste laadpaal voor jou te kiezen.

1. Wallbox Pulsar Plus

9.6

Eindbeoordeling

Rendement

9.1

Garantie

9.8

Prijs / kwaliteit

9.2

De Wallbox Pulsar plus is het beste uit onze laadpalen test gekomen. Wat wij ontzettend fijn vinden aan deze laadpaal? Hij is ideaal voor thuis dankzij zijn kleine en compacte formaat. 

 Deze wallbox is namelijk maar 16x16 cm. Hiermee kun je hem eigenlijk heel makkelijk weg werken in bijvoorbeeld je garage of aan je schutting. Het kleine formaat zorgt er overigens niet voor dat de functionaliteiten minder zijn.

Nee, deze Wallbox Pulsar plus bewijst zelfs het tegendeel. Zo is deze kleine lader voor thuis voorzien van WiFi en bluetooth, is hij geschikt voor zowel 1-fase en 3-fase voertuigen en is hij helemaal uit te lezen en te bedienen via een app op je mobiele telefoon op tablet.

Bovendien heeft deze laadpaal ook een zogenaamde 'Power Boost' functie. Deze zorgt ervoor dat hij de maximale hoeveelheid reststroom benut waardoor je auto ontzettend snel oplaadt.

Als laatste is deze laadpaal simpel te installeren en is hij aan te sluiten op maximaal 3x 35a. In veel gevallen is deze wallbox binnen 30 minuten geïnstalleerd. Kortom, een prima optie voor iedereen die op zoek is naar een goede laadpaal voor thuis. Wat ons betreft dus voor de meeste mensen de beste wallbox voor thuis. 

Voordelen Wallbox Pulsar Plus

 • Super klein en compact formaat van slechts 16x16 cm
 • Volledig uit te lezen en te bedienen via je mobiele telefoon of tablet
 • Beschikt over 'power modus' waardoor je ontzettend snel je auto kunt opladen
 • Eenvoudig te installeren

Nadelen Wallbox Pulsar Plus

 • Geen

2. Webasto PURE

9.4

Eindbeoordeling

Rendement

9.1

Garantie

9.8

Prijs / kwaliteit

9.2

Op nummer twee van deze top 5 beste laadpalen voor thuis vinden we de Webasto PURE. Dit is momenteel de beste goedkope laadpaal thuis. 

Overweeg jij al langere tijd een laadpaal voor thuis aan te schaffen, maar wil je niet direct de volle mep betalen? Kies dan voor dit model. Deze laadpaal heeft namelijk een goede prijs-kwaliteit, wordt bekroond met meerdere awards en heeft een uniek design.

Deze laadpaal levert een maximaal vermogen van 22kW waardoor je in veel gevallen je auto snel kunt opladen. Enige minpuntje van dit model? Hij beschikt niet over de mogelijkheid van gastgebruiken. Je kunt dus alleen opladen met je eigen auto.

Voordelen Webasto PURE

 • Goede prijs / kwaliteit
 • Uniek en stijlvol design

Nadelen Webasto PURE

 • Geen gastgebruik mogelijk waardoor je alleen je eigen auto kunt opladen

3. Easee Home 

9.1

Eindbeoordeling

Rendement

9.1

Garantie

9.3

Prijs / kwaliteit

8.9

Op nummer 3 van deze lijst vinden we de Easee Home zwart. Dit is de beste slimme laadpaal voor thuis. Als jij op zoek bent naar een laadpaal boordevol mogelijkheden dan is dit je beste keuze. 

Deze Easee Home is namelijk superintelligent en past zich automatisch aan op alle elektrische auto's. Ook maakt het niet uit wat voor stroomtoevoer je hebt, deze laadpaal past zich in veel gevallen naadloos aan. Zo detecteert deze laadpaal automatisch of een auto 3 fase laden ondersteunt of juist niet.

Het voordeel van deze laadpaal is vooral dat je jezelf niet druk hoeft te maken over randzaken. Je hoeft alleen de stekker in de auto te plaatsen en de laadpaal zorgt vervolgens dat je auto het meest optimaal kan beginnen met opladen.

Verder heeft deze laadpaal een handige app die ervoor zorgt dat je vanaf je telefoon alle statistieken en laadgegevens kunt zien. Ook kun je de laadpaal besturen vanaf je telefoon.

Wil je bijvoorbeeld een laadmoment inplannen? Dan kun je dit instellen vooraf zodat de laadpaal al kan beginnen met de perfecte laadomstandigheden.

Al deze functionaliteiten zorgen ervoor dat de prijs wel hoger is dan andere laadpalen uit deze top 5. 

Voordelen Easee Home 

 • Beste slimme laadpaal voor thuis (past zich automatisch aan naar de beste omstandigheden)
 • Past zich automatisch aan zodat altijd de meest optimale laadopties geselecteerd worden
 • Gemakkelijk te bedienen via telefoon of tablet

Nadelen Easee Home 

 • Prijs is aan de hoge kant

4. Zappi V2

8.7

Eindbeoordeling

Rendement

8.1

Garantie

8.3

Prijs / kwaliteit

8.9

Heb jij zonnepanelen op je dak liggen? Dan wil je natuurlijk de beste laadpaal voor zonnepanelen in je tuin hebben staan. In dat geval zouden wij kiezen voor de Zappi V2.

Met deze laadpaal voor thuis kun je namelijk direct de stroom die je hebt opgewekt met je zonnepanelen gebruiken voor het opladen van je elektrische auto. Bovendien is deze laadpaal makkelijk en snel te installeren waardoor je eigenlijk binnen een uurtje al kunt profiteren van je laadpaal.

Verder is deze laadpaal geschikt voor 1-fase, 2-fase of 3-fase voertuigen, kan hij worden aangesloten op een 1-fase woning, is hij bekabeld en is hij te connecten via de Zappi app. We vinden de prijs wel aan de hoge kant, maar hier krijg je dan wel iets voor terug.

Voordelen Zappi V2

 • Goede prijs / kwaliteit
 • Prima rendement

Nadelen Zappi V2

 • Kleiner aanbod dan andere merken

5. Luxe laadpaal van eikenhout

8.5

Eindbeoordeling

Rendement

8.1

Garantie

8.3

Prijs / kwaliteit

8.2

We sluiten deze lijst af met de beste luxe laadpaal. Wil jij de buurt verrassen door een echte blikvanger in je tuin te zetten? Dan is deze luxe laadpaal gemaakt van massief eikenhout echt iets voor jou.

Het merk luxe laadpaal is nog maar net nieuw op de markt en zij maken laadpalen met een uniek design. Zo hebben zij laadpalen van massief eikenhout, dat zie je natuurlijk nergens.

Verder is deze laadpaal eigenlijk van alle verschillende functionaliteiten voorzien en is het een prima laadpaal. We zouden deze laadpaal voor thuis alleen kopen als je echt een eye catcher wilt en hier geld voor over hebt. De kosten van deze laadpaal voor thuis zijn namelijk aan de hoge kant als je het ons vraagt.

Voordelen Luxe laadpaal van eikenhout

 • Gemaakt van massief eikenhout
 • Goed rendement

Nadelen Luxe laadpaal van eikenhout

 • Prijs is aan de hoge kant

Waar moet je op letten bij het kopen van een laadpaal?

Goed, voor we over gaan naar de top 5 beste laadpalen voor thuis willen we je eerst even wat meer vertellen over het kopen van een goede laadpaal voor thuis. 

Door te weten waar je op moet letten bij het kopen van een laadpaal maak je het aankoopproces voor jezelf namelijk een stuk makkelijker. Als je tenslotte niet weet wat je nodig hebt, is het kiezen van een beste optie ook niet mogelijk.

In onderstaand overzicht vind je een aantal belangrijke criteria die je in je achterhoofd moet houden bij het kopen van een laadpaal voor thuis. Door deze dingen altijd mee te nemen in je keuze weet je zeker dat je geen miskoop doet.

Welk soort laadpaal is het beste voor thuis?

Zoals we eerder al aangaven zijn er verschillende laadpalen geschikt voor thuisgebruik. Hieronder vertellen we je meer over de bekendste soorten laadpalen voor thuis:

Plug & Charge
De meest bekende laadpaal voor thuis is de zogenaamde 'Plug & Charge' laadpaal. Zoals de naam al doet vermoeden hoef je bij deze laadpaal alleen de stekker in de auto te stoppen en hij gaat opladen. Vaak heb je hier geen laadpas of tankpas voor nodig. Dit zijn vaak de goedkoopste laadpalen voor thuis.

Laadpaal met smart charging
Heb je een auto van de zaak? Dan wil je natuurlijk dat de oplaadkosten op de rekening van je baas verrekend kunnen worden. In dit geval is een laadpaal met smart charging diensten wel iets voor jou. Met deze laadpalen worden energieverbruikskosten automatisch verrekend aan de service aanbieder waardoor je reiskosten simpel bij je baas kunt declareren.

Laadpaal of muurbox?

Kies je voor een muurlader of juist een laadpaal? Het verschil hierin spreekt wellicht een beetje voor zich, maar willen het toch even benoemen in deze laadpaal voor thuis test.

Een laadpaal wordt in veel gevallen buiten geplaatst, een muurlader hangt altijd aan de muur.

Een muurlader is over het algemeen iets kleiner en doordat hij aan de muur hangt beter beschermd tegen weersomstandigheden. Om deze reden zijn muurladers vaak iets populairder onder mensen die een laadpaal voor thuis zoeken.

Laadpaal i.c.m. zonnepanelen

Als jij zonnepanelen op je dak hebt liggen dan is dat natuurlijk al goed nieuws. Je bespaart waarschijnlijk flink op je energierekening. Maar wist je dat er ook laadpalen zijn die perfect samenwerken met deze zonnepanelen?

Er zijn laadpalen voor thuis die perfect werken met zonnepanelen. Hierdoor kan je de opgewekte zonne-energie direct gebruiken om je auto op te laden. Win-win toch?

Laten installeren of zelf installeren?

Steeds vaker kiezen huiseigenaren ervoor om zelf hun laadpaal te installeren. Gelukkig kan dit ook omdat laadpalen steeds simpeler en makkelijker te monteren zijn.

Toch is het goed om op voorhand te bepalen of je de laadpaal zelf gaat installeren of dat je liever kiest voor een laadpaal inclusief montage.

Uiteraard is het kopen van een losse laadpaal voor thuis ook mogelijk, echter moet je dan wel technisch aangelegd zijn om de laadpaal thuis te installeren.

Wanneer je kiest voor het laten installeren van een laadpaal dan zouden we je altijd adviseren om meerdere offertes aan te vragen. Via de rode knoppen in dit artikel kun je direct offertes aanvragen van specialisten uit jouw regio. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend tot 4 offertes van specialisten uit jouw regio.

1-fase of 3-fase?

Laadpalen kunnen twee soorten aansluitingen hebben: 1-faseaansluiting of een 3-faseaansluiting. Dit zegt iets over hoe snel de lader kan opladen. Een laadpaal met een 3-fase aansluiting kan 3x sneller opladen dan een laadpaal met 1-faseaansluiting.

Het is overigens wel goed om dit te checken met je huidige stroom aansluitingen. Wanneer je kiest voor een 3-faseaansluiting kan het zijn dat je stoppen doorslaan omdat het teveel energie kost. 

Kijk daarom goed naar de hoeveelheid groepen die je beschikbaar hebt in je woning.

Past de laadpaal bij je auto?

Het laatste punt is vaak iets wat vergeten wordt door consumenten. Bij het kopen van de beste laadpaal voor thuis moet je altijd rekening houden met het type auto dat je zelf hebt. De laadpaal moet namelijk goed werken met jouw type auto. In veel gevallen werkt een laadpaal met de meeste auto's.

Het kan echter zo zijn dat de laadpaal niet optimaal rendeert bij het type auto dat jij hebt. Kijk daarom altijd goed naar de auto soorten die het beste werken met een bepaalde laadpaal. Door dit op elkaar af te stemmen weet je zeker dat je het maximale rendement uit je wallbox of laadpaal thuis haalt.

Veelgestelde vragen over laadpalen voor thuis

Wellicht kan het zijn dat je na bovenstaande tekst nog wat vragen hebt. Dat is natuurlijk begrijpbaar, het kopen van een laadpaal is een flinke klus. Hieronder vind je een overzicht van veelgestelde vragen die wij veel krijgen bij 030laadpaal omtrent laadpalen.

Welke laadpaal is het beste voor thuisgebruik?

De"beste laadpaal voor thuis" is afhankelijk van verschillende factoren zoals het type elektrische auto, de snelheid waarmee je wilt opladen, en je budget. Bekende merken zoals Tesla Wall Connector, ChargePoint en Webasto zijn veelvoorkomende keuzes. 

Hoe snel kan een laadpaal voor thuis mijn auto opladen?

De snelheid van opladen hangt af van de specificaties van zowel de laadpaal als de auto. Normaal gesproken bieden thuislaadpalen oplaadsnelheden van 3,7 kW tot 22 kW. Een 7 kW-lader kan bijvoorbeeld een gemiddelde elektrische auto in 4-6 uur van 0 tot 100% opladen.

Is het moeilijk om een laadpaal thuis te installeren?

De installatie van een laadpaal moet doorgaans worden uitgevoerd door een gekwalificeerde elektricien. De complexiteit kan variëren afhankelijk van de beschikbare elektrische infrastructuur en de locatie waar de laadpaal geplaatst wordt.

Welke laadpaal werkt goed samen met zonnepanelen?

Laadpalen die 'smart charging' functies aanbieden, zijn over het algemeen het beste geschikt voor gebruik met zonnepanelen. Deze slimme laadpalen kunnen communiceren met het energiemanagementsysteem van je huis om te laden wanneer je zonnepanelen het meeste energie produceren. Merken zoals Zappi en Wallbox bieden dergelijke geavanceerde laadmogelijkheden. Hiermee kun je duurzaam laden en optimaal gebruik maken van de energie die je zelf opwekt.

Wat is de beste laadpaal volgens de consumentenbond?

Wat de beste laadpaal volgens de consumentenbond is lastig te zeggen. Er is geen recent onderzoek te vinden op de consumentenbond over laadpalen. 


Testmethode

Hoeveel soorten laadpalen voor thuis hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10  laadpalen voor thuis. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de  laadpalen voor thuis op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste laadpaal voor thuis is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. Bekijk hier direct de beste koop!

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

>