Een Laadpaal iets voor jou?

Ontdek binnen 1 minuut welke laadpaal het beste bij jouw situatie past met onze gratis check!

✔ Gratis & Vrijblijvend

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Merken
 • /
 • Alfen laadpaal: de belangrijkste informatie en kosten [review]

Ben je op zoek naar een laadpaal voor je elektrische auto? Dan kunnen de laadpalen van Alfen misschien een geschikte optie zijn!

In deze Alfen laadpaal review vertellen we alles over Alfen het bedrijf, de verschillende soorten laadpalen die ze aanbieden, wat de voordelen zijn en hoe je de beste laadpaal vindt! Zo weer je zeker dat je een geschikte keuze maakt.

Ontdek direct de beste laadpaal voor jouw situatie!

 • Vergelijk prijzen van 4 specialisten
 • Bespaar tot 40%
 • Offerte aanvragen zijn gratis en geheel vrijblijvend
 • Lokale specialisten uit jouw eigen regio

Over Alfen

Alfen is een bedrijf dat al sinds 1937 actief is in de elektrische energiewereld. Wat begon als een fabriek van hoog- en laagspanningsapparaten in Hilversum, is nu uitgegroeid tot een internationale onderneming dat zich richt op innovatie.


Als ontwikkelaar, fabrikant en leverancier van hoogwaardige laadpalen voor elektrische auto's, is Alfen een belangrijke speler in de markt geworden. Hun laadpalen staan bekend om hun geavanceerde technologie en kwaliteit.


Alfen heeft tegenwoordig een uitgebreid aanbod van laadpalen waarmee aan verschillende behoeften en wensen voldaan kan worden. De laadpalen zijn ontworpen om het opladen van elektrische voertuigen eenvoudig en gebruiksvriendelijk te maken waardoor het gebruik van deze laadpalen geschikt is voor iedereen.


Verschillende Alfen laadpaal soorten

Alfen biedt meerdere soorten laadpalen aan die geschikt zijn voor verschillende situaties, zowel voor thuisgebruik, zakelijk gebruik of gebruik in stedelijke omgevingen. Onderstaand zetten we de verschillende Alfen laadpalen en hun kosten voor je op een rijtje!

Alfen laadpaal: Eve Single S-Line

De Eve Single S-Line is een compact oplaadpunt dat ideaal is voor thuisgebruik. De laadpaal is verkrijgbaar in twee versies: een versie met een socket (een aansluitpunt op de laadpaal) en een versie met een vaste kabel. Beide varianten beschikken verder over dezelfde functionaliteit.

De Eve Single S-Line kan maximaal 11 kW laden en biedt verschillende extra opties, zoals smart charging en load balancing. Bovendien kun je kiezen tussen een 1-fase of 3-fase installatie en tussen wandmontage of paalmontage. De vaste kabel versie van de laadpaal is beschikbaar met een kabel van 5 meter of 7 meter.

De kosten voor de Eve Single S-Line liggen, afhankelijk van de uitvoering die je kiest, tussen de €610 en €829.

Alfen laadpaal: Eve Single Pro-Line

De Eve Single Pro-Line is een compact oplaadpunt dat voornamelijk geschikt is voor zakelijk gebruik, zoals op kantoor of als gedeelde laadpaal. Het laadvermogen varieert tussen 3,7 kW en 11 kW en is verkrijgbaar met zowel een 1-fase als 3-fase aansluiting.

Het verschil met de Alfen S-Line is dat de Pro-Line is uitgerust met een LED-scherm, dat informatie registreert over wie er precies aan het laden is. De Alfen Single Pro-Line is ook uitgerust met een RFID-lezer, waarmee gebruikers hun laadkosten kunnen declareren met behulp van een leasepas.

De kosten voor de Eve Single Pro-Line liggen tussen €926 en €989

Alfen laadpaal: Eve Double Pro-Line

De Eve Double Pro-Line is een dubbel oplaadpunt dat speciaal is ontworpen voor omgevingen met meerdere gebruikers, zoals bedrijven of stedelijke gebieden. De behuizing van deze laadpaal is bestand tegen intensief gebruik en veel wisselingen van gebruikers. De paal kan aan een muur of paal worden gemonteerd en heeft twee oplaadcontacten.

De kosten voor de Eve Double Pro-Line liggen tussen €2.495 en €2.517

Alfen Twin

De Twin is een dubbel oplaadpunt met slimme functies dat speciaal is ontworpen voor stedelijke omgevingen. Het is geschikt voor plekken waar veel mensen komen, zoals openbare ruimtes. De Twin heeft twee oplaadcontacten die achter elkaar zijn geplaatst in een stevige pilaar. De bovenkant van de pilaar is schuin, zodat er geen vuil op blijft liggen. Als je wilt, kan er een eigen logo op het oplaadpunt geplaatst worden. De Twin heeft een RFID-lezer en een MID-lezer om betalingen te regelen. De bediening is eenvoudig, met pictogrammen en LED-lampjes die laten zien hoe ver het laden gevorderd is. De laadpaal maakt verbinding met het internet zodat de gegevens beschikbaar zijn voor de gebruiker.

Hoe gebruik je een Alfen laadstation?

Het gebruik van een Alfen laadstation is erg eenvoudig. Onderstaand zetten we de stappen voor je op een rijtje waarmee je je elektrische auto op kan laden bij en Alfen laadstation:

 1. Koppel de meegeleverde laadkabel als eerste aan je auto. Sluit het andere uiteinde van de kabel aan op het laadstation.
 2. Alfen laadstations bieden twee opties: laden met of zonder laadpas. Als je ervoor kiest om zonder laadpas te laden, hoef je alleen maar de stekker in te pluggen en begint het laden direct. Dit wordt ook wel "Plug and Charge" genoemd.

 3. Als je laadstation is ingesteld om een laadpas te gebruiken, houd je eenvoudigweg je laadpas voor de kaartlezer om het laden te starten. Op het kleurendisplay van het laadstation zie je dat het laden is gestart.

 4. Wanneer je klaar bent en weer wilt vertrekken, beëindig je de laadsessie. Dit doe je door of de laadpas opnieuw voor de kaartlezer te houden of de sessie op het laadstation te beëindigen. Het kleurendisplay geeft aan dat de laadsessie is beëindigd.

 5. Verwijder de laadkabel voorzichtig uit het laadstation en van je auto.


Wat zijn de voordelen van Alfen?

Alfen laadstations kennen verschillende voordelen, onderstaand zetten we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje!

Voordelen

 • De laadstations van Alfen staan bekend om hun slimme, robuuste, veilige en betrouwbare eigenschappen;
 • Eenvoudig uitbreidbaar en te configureren, wat je in staat stelt om snel en gemakkelijk laadstations toe te voegen of het laadstation aan te passen naar behoefte;
 • Maximale laadsnelheden worden gerealiseerd binnen de beschikbare netcapaciteit, waardoor efficiënt en snel laden mogelijk is;
 • Complete service in heel Europa, waardoor je kunt vertrouwen op hulp, waar je je ook bevindt.

Installatie / monteren

Het monteren van een Alfen laadpaal is eenvoudig en flexibel. Je kunt kiezen voor een laadpaal inclusief montage, waarbij een professionele installateur de laadpaal installeert en uitleg geeft over het gebruik. Hierbij krijg je twee jaar garantie op de montage en snelle service bij eventuele storingen.

Als je zelf de installatie wilt doen, heb je een installateurs account nodig voor toegang tot de benodigde software en instellingen. Alfen zorgt ervoor dat je kunt genieten van een betrouwbare en goed functionerende laadpaal, ongeacht de montagemethode die je kiest.

Alfen laadpaal of een alternatief

Als je op zoek bent naar een laadpaal en twijfelt tussen een Alfen laadpaal of een alternatief, is het belangrijk om verschillende opties met elkaar te vergelijken voordat je een beslissing maakt. Bij 030laadpaal begrijpen we echter dat je mogelijk geen tijd of zin hebt om dit zelf uit te zoeken. Daarom kunnen wij je helpen!

Via onze website kun je eenvoudig op het daarvoor bestemde formulier je gegevens en wensen achterlaten. Binnen 24 uur ontvang je geheel vrijblijvend en gratis tot wel maximaal 4 verschillende offertes voor laadpalen in je mailbox. Op deze manier kun je gemakkelijk en snel de verschillende opties met elkaar vergelijken en de beste laadpaal vinden die past bij jouw persoonlijke situatie!

>