Een Laadpaal iets voor jou?

Ontdek binnen 1 minuut welke laadpaal het beste bij jouw situatie past met onze gratis check!

✔ Gratis & Vrijblijvend

50five is een van de grotere laadpaal specialisten van Nederland. In deze 50five review kijken we naar de kosten en onze algehele ervaring. Onze mening is zoals altijd persoonlijk op basis van cijfers en in formatie.

Wat is 50five?

50five is een techbedrijf dat laadpalen aanbiedt en installeert bij particulieren en bedrijven. Naast Nederland is het bedrijf actief in België en Groot-Brittanië. Er werken bijna 100 mensen bij het bedrijf, exclusief installateurs. Het hoofdkantoor zit op de Vughterweg 1 in Den Bosch. Ze zijn bereikbaar op doordeweekse dagen tussen 09:00 en 17:00. Je kunt ze bereiken via de telefoon, e-mail of een live-chat functie.

50five is een dochteronderneming van de ENGIE group, een leverancier van groene stroom en gas. 

50five logo

Waarom kiezen voor een 50five laadpaal?

Verderop in dit artikel gaan we dieper in op de kosten, het aanbod en de mogelijkheid om een 50five laadpaal te leasen. Eerst sommen we de grootste voordelen en nadelen van 50five e-mobility op.

Voordelen

  • Landelijke dekking
  • Ervaren monteurs
  • Betrouwbaar Nederlands bedrijf

Nadelen

  • Niet een heel groot aanbod, enkel de merken EVbox en Alfen worden aangeboden. 
  • Bijna elke 50five review is negatief (kijk maar eens op Trustpilot, de onafhankelijke ervaringen van mensen zijn hier vele malen negatiever dan de score die 50five op hun eigen website laat zien).
  • Zeer slechte klantenservice en probleemoplossing volgens vele klanten

Laadpaal installeren door 50five

Hoe werkt dat nou, een laadpaal installeren via 50five? De eerste stap is het in kaart brengen van jouw wensen en de situatie bij jouw huis of bedrijf. Bij wenden moet je denken aan de functies die je graag wil zien bij jouw laadpaal. Bij de situatie van je huis of bedrijf wil 50five weten hoe het zit met de meterkast, bekabeling, etc. 

Vervolgens kunnen de installateurs aan de slag met het opmaken van een offerte. Wij raden altijd aan om offertes van meerdere bedrijven te vergelijken om de beste deal te scoren. Via ons is het mogelijk om gratis tot 4 verschillende offertes op te vragen van verschillende specialisten. Dit kost je slechts 3 minuten! 

Wanneer je akkoord hebt gegeven op de 50five laadpaal offerte wordt er een afspraak ingepland om het laadstation te plaatsen en te installeren. Hier komen wat boorwerkzaamheden en soms ook wat graafwerkzaamheden bij kijken. Geen zorgen; alles gaat in overleg en wordt netjes weer achtergelaten. 

Zodra de installatie is afgerond zal de monteur nog een uitgebreide uitleg geven van hoe de laadpaal voor thuis werkt en hoe je alle functies kunt gebruiken. Vanaf dit moment kun je eindelijk jouw elektrische auto zelf opladen, wanneer je maar wil!

Samenvatting
1. Situatie en wensen in kaart brengen
2. Offerte ontvangen en accorderen
3. Laadpaal plaatsen en installeren
4. Uitleg geven over het product
5. Klaar is kees!


50five laadpaal kopen?

Als je een 50five laadpaal wil kopen en installeren heb je de keuze uit drie verschillende laadpaal merken; Alfen, Wallbox en EVbox. Hieronder zie je precies welke modellen er worden aangeboden van de verschillende merken.

Alfen laadpalen

Er zijn verschillende Alfen laadpalen. Bij 50five heb je enkel de keuze uit 2 verschillende modellen; de Single Pro-line en de Double Pro-line. Bij het laatste model kun je 2 elektrische auto's tegelijk opladen.

Wallbox laadpalen

Wallbox is producent van de Pulsar Plus en de Copper SB. Beide laadpalen zijn behoorlijk premium en dit zien we dan ook teug in een hogere prijs. Wel zijn het goede merken die kwaliteit leveren.

EVbox laadpalen

Tot slot het derde merk waar je voor kunt kiezen wanneer je kiest voor een 50five laadpaal; EVbox. Ook deze komen van Nederlandse bodem. Met de EVbox Elvie richten zij zich op de particuliere klant tewijl de EVbox businessline meer gericht is op de zakelijke markt.

Wat zijn de kosten van een laadpaal bij 50five?

Natuurlijk wil je weten wat de kosten zijn voordat je besluit met dit bedrijf in zee te gaan. Hieronder hebben we een tabel neergezet met de prijzen van 50five laadpalen.

Dit zijn wel ruime indicaties en schattingen omdat prijzen snel kunnen verschillen. Dat is dan ook de reden dat wij vaak adviseren om meerdere offertes te vergelijken. Wij houden deze pagina wekelijks bij om je van de meest up-to-date informatie te voorzien als prijzen veranderen of onze 50five laadpaal ervaring

Model laadpaal

Prijs

Alfen Eve Single Pro-line

€ 1.440

Alfen Eve Double Pro-line

€ 3.350

EVbox Elvi

€ 700

EVbox Businessline

€ 2.499

Wallbox Pulsar Plus

€ 1.305

Wallbox Copper SB

€ 1.445

50five laadpas

Als je besluit om je laadpaal te laten installeren door 50five krijg je hier altijd een laadpas bij. Een voordeel hiervan is dat je met de 50five laadpas bij openbare laadpalen geen starttarief hoeft te betalen.

Dit scheelt al gauw 35 cent per laadbeurt. Ook ontvang je bij het laadpas abonnement automatisch een helder inzicht in jouw laadgedrag.


>